Post view

Колко често го правите


Колко често го правите?Не става въпрос за миенето на зъби или посещението при фризьор. А точно за това, за което първо се сетихте – колко често правите секс?


Днес сексът се е превърнал в нещо като мода и критерий за доказване на качества и то не само за мъжете(както беше преди), но и за жените. Колкото по-често го правите, колкото по-дълго го правите, колкото с повече партньора го правите, на колкото повече места го правите и колкото повече пози сменяте, то значи, че вие сте нещо по-... За секс се говори навсякъде, сексуални намеци присъстват във всеки филм, виц, име на коктейл и какво ли още не. Сексуалните подмятания в офиса или на кафе с приятелки правят деня ни малко по-розов и секси и предизвикват онази загадъчна усмивка, която поне за миг разсейва съзнанието.

Сексът отдавна не е табу и още по-добре. Но днес сякаш сме в периода на „постсексуалната революция“, където сексът май не е „нещо по-така“, а „нещо ей така, между другото“ и за да стане по-специално изживяване, хората си измисляме какви ли не притурки в добавка на сексуалното изживяване или по-точно в разказа за него. Именно затова, на въпрос в анкета „Колко често правите секс?“ може да срещнете отговори от сорта на „2-3 пъти на ден всеки ден“. Този отговор е даден или по време на някоя лятна почивка или от някой, в чиято професия е основно залегнало практикуването на секса. По-добре да не цитираме различни статистики, защото резултатите от тях много често дори си противоречат и едва ли могат да се нарекат достоверни, а още по-малко доказуеми.

А ако сами си зададете въпроса „Колко често го правите?“, ще установите, че отговорите ви сега не съвпадат с тези от преди два месеца или една година. И това е повече от нормално! С риска да ви прозвучи банално, има редица фактори, които влияят върху сексуалната активност. Най-напред не бива да забравяте, че в по-голямата част от случаите, в секса са нужни двама, затова настроението, умората, свободното време и разположението е много важно да са на почти една вълна при двамата партньори, за да изживеете пълноценно интимните си ласки . Ако половинката ви не е в настроение или е прекалил с питиетата, не правете трагедия, че нещо във връзката ви куца.

Учените твърдят, че стресът има ключово значение за сексуалната активност на човек. Колкото повече проблеми имате в работата или от друго естество, толкова по-малко ще е желанието ви за интимни забавления. За съжаление подобни периоди могат да продължат месеци наред, но е много по-добре да се вслушвате в езика на тялото си, отколкото да се насилвате. С времето, когато възвърнете емоционалната си стабилност, ще се възроди и желанието за секс и всичко ще се нормализира. Не забравяйте, че същото важи и за партньора ви. Противно на схващанията за мъжете, че са сексмашини, винаги готови за подвизи, трябва да имате предвид, че при тях връзката между емоции и сексуална готовност е още по-силна.

От друга страна е всеизвестна истина, че липсата на секс води също до стрес. Както и до редица други смущения. Като например, че започват да излизат пъпки, настъпва хормонален и съответно емоционален дисбаланс, някои жени стават по-агресивни и раздразнителни. Това обаче, скъпи дами, е строго индивидуално! Не си мислете, че ако приятелката ви не издържа без секс повече от месец, а за вас не е толкова голям проблем, значи нещо ви има. Много хора в днешно време си самовнушават, че ако останат „на сухо“ няколко месеца, настъпва края на света. Просто така ни принуждават да разсъждаваме всички публикации и модерни сексуални норми, а всъщност истината е, че на всеки му се иска по различно време и различно количество.

Значителен процент от жените не усещат огромна връзка между сексуалния нагон и емоционалната привързаност и изпитват огромна, чисто физическа нужда, от секса. Други пък са по-пасивни и им трябва специална обстановка, точен партньор и наличие на чувства, за да се втурнат в сексуални подвизи. Има и такива жени, на които им доставя по-голямо удоволствие да си хапват шоколад, отколкото да правят секс. От който и тип да сте, това колко често трябва да го правите, за да се чувствате добре, е строго индивидуално!

Прекаляването със секса също не е особено препоръчително. То прави хората по-мързеливи и мудни, отнема от енергията им за работа и понижава активния начин на живот. Ако няколко дена сте прекалено сексуално активни, ще усетите, че сте станали много по-разсеяни и сънливи. Знаете за всеизвестното твърдение, че след секс мъжете заспиват веднага, а жените могат да направят няколко обиколки на стадиона. Само че в повечето случаи това е така, ако сексуалните изяви на са им били достатъчни. Резултати от немско социологично изследване сочат, че 45% от мъжете и 46% от жените, които са лишени от сексуални удоволствия, компенсират с повече работа и физическо натоварване. Същото проучване твърди, че хората, които правят секс често - един-два пъти седмично, губят желание за работа. Очевидно е, че представите за „прекаляване“ със секса са доста размити, тъй като за голяма част от хората един-два пъти седмично далеч не е прекалено, а напротив – доста недостатъчно.

Сексолозите съветват да се вслушвате максимално много в езика на тялото си и да намирате златната среда. Правете толкова секс, колкото ви сърце иска, но не и толкова, че да не можете цял ден да си съберете мислите на работното място. Не забравяйте и друг важен аспект – желанията на партньора ви за това колко често да го правите, трябва да съвпадат с вашите, защото в противен случай винаги ще има някой не достатъчно доволен от връзката ви. И следващия път, когато ви попитат любопитно „Колко често го правите?“, си припомнете една много хитра сентенция: Има два вида хора – такива, които говорят за секс и такива, които го правят.

thepunisher 08.04.2013 0 827
Flamingo Free Ads

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
   Comment Record a video comment
 
 
 
     
Post info
thepunisher
Feel the rain on your skin ! ; )
08.04.2013 (2613 days ago)
Rate
0 votes
Actions
Recommend
Categories
Tags
Empty