Post view

Мъжете харесват женските гърди, защото…

Чудели ли сте се защо мъжете са толкова обсебени от тези големи (или малки) закръглени (или лисичи) мастни торбички, които висят свободно от гръдния кош на жената? Всъщност науката не е дала досега напълно достоверно и задоволяващо обяснение на тази мистерия. Според една нова теория обаче, фиксацията в циците може да има съвсем разумно и… неврологично обяснение.boobs_123.jpg

Лари Йънг, професор по психиатрия в университета в Емори, който дълги години е изучавал неврологичната страна на социалното поведение, смята, че човешката еволюция е създала една конкретна нервна връзка, която първоначално е била свързана с засилването на отношенията между кърмещата майка и нейното дете. Същото нещо според него усилва връзката между мъжа и жената.

Е какъв е резултатът? Мъжете, точно както и бебетата, си падат доста по гърди. Макар и да проявяват по-голяма изтънченост в наименованията и класификацията им, добрите стари цици са непреходна величина.

Отдавна известен факт е, че когато жената кърми, стимулацията на зърната й води до отделяне в тялото й на знаменития любовен хормон на щастието – окситоцин. Химическата субстанция свободно нахлува в мозъка й, което я кара да се фокусира върху най-важното нещо в живота й – бебето.

Ето тук е новото:  Този механизъм не е запазена територия единствено за кърмачетата.

Сигурно знаете, че стимулацията на гърдите при жените засилва значително сексуална имвъзбуда (или при по-голямата част от тях). Обръщайте смело внимание на гърдите и ще бъдете възнаградени. Послушайте зова на природата – еволюцията едва ли случайно ви е програмирала да ги харесвате толкова много!

Йънг твърди, че  природата просто е програмирала мъжете да бъдат привлечени от онова, което привързва жените повече към тях в сексуален аспект.

Според него аргументът, че мъжете предпочитат жени с големи гърди, защото това би ги направило по-надеждни кърмачки, е наивна. Спермата е щедра и евтина, яйцеклетките са оскъдни и скъпи – мъжете не би трябвало да са претенциозни в това отношение. Така е, не бива да смесваме репродукцията с любовта към циците. Питайте Хю Хефнър, ако не вярвате.

Понеже вашето мнение е важно за нас, можете да проведете следния научен експеримент. Още тази вечер. Вземете един брой жена и започнете да стимулирате зърната й. Боже, каква е тази дума?! Мачкайте, масажирайте, извивайте и усуквайте, галете ги! Точно в този момент в мозъка й ще започне да се отделя окситоцин и това ще помогне да се фокусира изцяло върху вас.  

 OT: bgbatko.bg

Jesica 01.05.2013 2 1311
Flamingo Free Ads

Comments
Order by: 
Per page:
 
   Comment Record a video comment
 
 
 
     
Post info
Jesica
Бургас, ул. Иван Вазов 69, всеки ден от 10.00 до 02:00
01.05.2013 (2867 days ago)
Rate
1 votes
Actions
Recommend