Post view

“Как да познаем дали тя е лесбийка” за начинаещи

1. Езикът на тялото

Първото, което можеш да забележиш е, че тя докосва жените по-често и се опитва да запази тази близост. Обърни внимание дали така се случва, когато контактува с мъже.

2. Говорът също може да я издаде

Как се шегува и какво се случва с очите й. Можеш дори подхванеш разговор върху тема, от която ще проличи позицията й. Важно е как общува с другите и доколко е открита и пряма, но това някой да подкрепя общностите на хомосексуалистите и лесбийките, не означава, че принадлежи към тях!

3. Погледни за многоцветната дъга

Тава, което може да ви помогне, е да погледнеш за „дъга“ или други знаци за нейната сексуална ориентация. Но отново не бива да прибързваш със заключенията – този знак може да означава просто подкрепа за хората с такава сексуална ориентация или да има чисто естетически качества.

4. Наблюдавай реакциите й

Наблюдавай реакциите й когато около нея има гейове или лесбийки. Дали ще бъде дистанцирана, отвратена, открита, любопитна – това ще покаже много относно собствената й ориентация. Може също да я разкриеш ако е прекалено нервна или напрегната.

5. Просто попитай

Някои хора са достатъчно свободомислещи и могат просто да попитат, но бъди внимателен. Този въпрос може да е болезнена или изнервяща тема, може момичето все още да не е наясно със себе си и разговорът още повече да обърка чувствата й. Заплахите и грубото отношение няма да те отведат далеч.

6. Обърнат розов триъгълник

Розовият триъгълник е един из най-широко разпространените и лесни за разпознаване символи на гей-движението. Розовият триъгълник възниква по време на Втората световна война и символизира спомена за трагедиите от онова време. Хората с хомосексуална ориентация са били само една от многобройните групи хора, подложени на изтребване от нацисткия режим и за тях историята по-често премълчава или просто забравя.

7. Прическата казва много

Късите прически са класически стереотипи, особено за доминиращите лесбийки – тези, които са в ролята на мъжа. Това обаче не означава, че всички жени с къси коси са лесбийки или пък, че всички лесбийки ходят с такива прически.

8. Двойната брадва Лабрис

Гръцките източници представят изображения на армията на амазонките, сражаващи се с брадви лабрис. Амазонките живеели, управлявани от две царици — едната от които ръководела армията и сраженията, а другата оставала да управлява градовете и хората. Днес лабрис – това е феминистски и лесбийски символ за сила и самодостатъчност.

9. Лесбийките могат да изглеждат като всяка друга жена

Лесбийките могат да не са мъжествени. Те могат да следват модните тенденции, да носят обувки на висок ток, да стоят с часове на фризьор и да се гримират като бившата ти приятелка.

10. Посещения на събития на общността

Ако тя посещава различни гей – паради, ходи на техни сбирки и прекарва време в такива заведения, има голям шанс да е на отсрещния бряг. Същевременно има много любопитни момичета, които просто се отбиват, така че внимавай и не бързай със заключенията.

wordpress.com

Jesica 02.07.2013 0 1531
Flamingo Free Ads

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
   Comment Record a video comment
 
 
 
     
Post info
Jesica
Бургас, ул. Иван Вазов 69, всеки ден от 10.00 до 02:00
02.07.2013 (2794 days ago)
Rate
0 votes
Actions
Recommend