Post view

Татуировки и стилове

Въпреки многообразието си татуировките могат да бъдат разделени в различни групи в зависимост от tatuaggi.jpgстиловете. Един от най-старите е племенният стил "трибал". Той се характеризира с образи, наподобяващи странни морски животни, змии, дракони, обикновено черни на цвят и не особено привлекателни. В древни времена тези татуировки са служили като талисман, тъй като се е смятало, че ако такава рисунка се нарисува на счупена ръка например, тя ще зарастне много по-бързо.


← Татуировката – променя ли живота ни?
Психология на пиърсинга →
Татуировки и стилове
Posted on 25.08.2012 by marica    

Въпреки многообразието си татуировките могат да бъдат разделени в различни групи в зависимост от стиловете. Един от най-старите е племенният стил "трибал". Той се характеризира с образи, наподобяващи странни морски животни, змии, дракони, обикновено черни на цвят и не особено привлекателни. В древни времена тези татуировки са служили като талисман, тъй като се е смятало, че ако такава рисунка се нарисува на счупена ръка например, тя ще зарастне много по-бързо.

Друг древен стил е "ориенталският". Той е достигнал до европейските народи от Изтока. Характерни за този стил са изображенията на дракони и китайски йероглифи, тигри, изящни цветя и птици, като все пак най-важният символ в този стил е драконът. Според традицията, той олицетворява мъдрост, просперитет и стремежът към знания.

В Китай драконът е символ на императора, като императорският дракон е жълт и символизира сила и власт. Драконът в светлосин цвят е символ на духа на императора, белият е символ на луната, синият - на силата на водата, черният превръща тъмнината в светлина, а червеният цвят символизира мъдростта.

Друг старинен стил е "келтик", който се характеризира с езическите славянски мотиви и с образите на животни. Вярвало се е, че татуирането на животно е носело на човек както положителните така и отрицателните черти на изобразеното създание.   

От: http://tahgo.com

Jesica 27.04.2013 0 968
Flamingo Free Ads

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
   Comment Record a video comment
 
 
 
     
Post info
Jesica
Бургас, ул. Иван Вазов 69, всеки ден от 10.00 до 02:00
27.04.2013 (2656 days ago)
Rate
0 votes
Actions
Recommend