Post view

САЩ към света: Не закачайте гейовете

 

Администрацията на Обама предупреди света, че няма да допусне дискриминация на гейовете и лесбийките. САЩ ще използват отпусканите от тях помощи за чужди страни, както и дипломатическите пътища, за да се уверят, че правата на хомосексуалистите се спазват по същия начин като останалите човешки права, предаде Асошиейтед прес.

С необичайно твърд език държавният секретар  Хилари Клинтан сравни борбата за равенство на хомосексуалистите с борбата срещу расовата и женската дискриминация. Тя заяви, че културните и религиозните традиции на отделните страни не са извинение за преследването на хората с различна сексуална ориентация.

Barack-Obama-and-Hillary-Clinton

Г-жа Клинтън произнесе речта си в Женева пред дипломати от арабски, африкански и други страни. Много от присъстващите я изслушаха с ледени физиономии и бързо напускаха залата, след като тя спря да говори.

Американският президент Барак Обама е разпоредил Държавният департамент да координира действията на дипломатическите мисии на САЩ, както и на агенциите за чуждестранна помощ, за защита на гей правата.

Свързаните с това директиви вече били разпратени. Не е ясно обаче дали САЩ възнамеряват да приложат конкретни санкции срещу нарушителите и в какво ще се изразяват те. Има обаче предположения, че могат да започнат да орязват финансовата си помощ за такива страни.

Междувременно Обама произнесе реч, в която остро нападна републиканците заради съпротивата им да бъдат увеличени данъците на богатите. Той поиска ново законодателство, което да наказва строго измамите на “Уолстрийт”. Някои определиха речта му, в която той се обяви за говорител на средната класа, за популистка. (24часа)

Iztegleno ot: www.24chasa.bg

sexyboy 08.12.2011 0 999
Flamingo Free Ads

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
   Comment Record a video comment
 
 
 
     
Rate
21 votes
Actions
Recommend