Forums  ›  Sport - Спорт  ›  Football - Футбол
 

Стилиян Петров болен от левкемия!

Капитанът на английския отбор "Астън Вила" Стилиян Петров е диагностициран с остра левкемия, съобщиха преди минути от пресцентъра на отбора.

 

След мача с Арсенал миналата събота Стилиян Петров беше повален от тежък грип с висока температура. Заради тежкото му състояние са му направени допълнителни изследвания. Лекарите потвърдиха тежката диагноза днес.

 

От клуба все още не знаят подробности за състоянието на опитния халф, но обещават помощ при нужда на него и семейството му. Стилиян е един от любимите футболисти на "Астън Вила", където играе от 2006 г.

 

Кариерата му тръгва от родната Монтана, след това преминава в ЦСКА, с които печели Купата на България.

 

През 1999 г. преминава в Селтик с трансферна сума 3 400 000 евро, където успява да си извоюва международно име. Той е третият български футболист, играл във висшия ешелон на шотландския футбол.

 

Трансферът му в Астън Вила е на стойност ?6,5 млн. След преминаването на Гарет Бари в Манчестър Сити и отказването на Мартин Лаурсен от футбола, Стилиян Петров поема капитанската лента в Астън Вила.

 

Стенли е на 32 г. Женен е за Паулина Петрова, с която имат две деца - Стилиян Младши и Кристиян.

 

Уникален шок за футболната общественост в България и Англия е това , много футболисти , отбори и публични личностти изразиха подкрепата си за нашето момче , който сам каза "Започвам най-важният мач в живота си " . Дано оздравее напълно и живот и здраве отново да ни радва на футболните терени ! Petrov