Forums  ›  Sex - Секс  ›  Bisex and Swing - Бисекс и суинг
 

Суинг

Суингът между другото е единственият вариант на сексуална игра, който е получил философска основа и с всички сили пропагандира съхраняване на брака.

 

И това не са празни приказки – опитните суингъри знаят колко опасни за семейния живот са двойките, практикуващи суинг, липсата на внимание към партньора, упоритото убеждаване да го пробват или подценяването на своята ревност.

 

 

Какво е това всъщност?

 

 

Смята се, че класическият суинг е размяна на партньори между вече утвърдени, предимно семейни, двойки. Привържениците именно на суинга, а не на груповия секс са хора със солиден стаж в семейния живот. Те обичат своя партньор и преследват само една цел – разнообразяване на интимните моменти.

 

По принцип при класическия суинг хората, които са си намерили подходящата двойка, поддържат дълго време отношения с нея – заедно ходят на почивка, срещат се с други семейства, контактуват и извън леглото и след известно време приятелството заема в техните отношения равностойно на секса място.

 

 

Съществува открит суинг – когато двойките практикуват секс пред очите един на друг, и закрит – когато двойките се срещат и се разпръсват по стаите или се разотиват по други квартири. Днес суингът е форма на сексуално прекарване на времето. Неофициално, разбира се, но доста разпространено.

 

В много градове съществуват суинг клубове и се уреждат суинг вечери. В интернет има специални сайтове за суингъри, където двойките се регистрират и откриват подходящи за тях партньори.

 

Суингърските общества са предимно общности на семейни двойки. В днешно време, разбира се, се откриват и такива суинг клубове, в които приемат не само омъжени дами и женени мъже – но това вече не е суинг в чистия му вид.

 

За встъпването в суингърска общност се изисква съгласието и на мъжа, и на жената. Между другото, ако след първия „сеанс” човекът е преценил, че подобен вид секс не му допада, никой няма да се възпротиви, ако той напусне редиците на суингърите.

 

 

Особености на суинга

 

 

Трябва да се признае, че суингът е една от разновидностите на груповия секс. Основната разлика между тях е, че суингът е цял ритуал. Има три основни разлики на суинг секса от груповия секс.

 

1. Преди суинга задължително бъдещите сексуални партньори се запознават и съгласуват.

 

2. В суинга има нещо тайнствено, както и при подхождащите си в сексуално отношение двойки. В такъв смисъл, че вашият нов партньор никога няма да направи нещо, за което нямате желание.

 

3. Суинг двойките в по-голямата си част са стабилни. Тоест, щом се изберат подходящи и за двамата съпрузи партньори, двойката прекратява търсенето. Нещо като „семейни” отношения, но за четирима.

 

Размяна, или суинг, това са сексуални отношения с някой страничен човек при активното одобрение и дори участие на мъжа или жената.

 

 

С какво допринася суингът за отношенията?

 

 

Дори и най-консервативната двойка рано или късно осъзнава, че е време да изпробва нови пози или да посетят някой секс шоп. Но проблемът си остава – в каквото и еротично бельо да облечеш жената, тя пак ще си остане същата, с която сте преживели заедно вече N-брой години. А мъжът, каквато и поза да приложи, пак ще си е същият, както и преди хиляда нощи. Когато новите пози и секс играчките ви втръснат, ви се приисква да изпитате нещо ново. Само че вариантите не са чак толкова много...

 

Може би можете все пак да съживите страстта в отношенията си, без да встъпвате в суинг общности?

 

Често в търсенето на нещо ново съпрузите завързват роман извън дома си. Изневярата е обикновено явление. И двамата понякога са наясно за взаимните изневери, но предпочитат да си замълчат, защото никой не иска да разруши семейството.

 

 

Мисия за спасяването на семейния секс

 

 

Семейният секс става съпружеско задължение – формалност, а не удоволствие. Всички знаят, че има двойки, които практикуват секс само в определени дни от седмицата – нима тук става дума за пълноценен акт на любов? Изпълнение на задълженията и нищо повече.

 

Този вид сексуални взаимоотношения премахва самия факт на съпружеската изневяра – защото всичко се случва под непосредственото наблюдение на съпруга или съпругата. Дори самото „надзъртане” засилва усещането.

 

Суингърите твърдят, че са направили абсолютно доброволен избор и са доволни, че не им се налага да лъжат съпрузите си, като прикриват своите изневери или дори желание да изменят.

 

89% от суингиращите двойки признават, че след встъпването в тази общност техните семейни отношения са се подобрили. А 58% добавят, че ходят рядко в суинг клубове – само когато интимният им живот има нужда от малко разтърсване.